2011. július 31., vasárnap

Alszeghy Zsoltné: Ludi scaenici linguae latinae - Jelenlegi ára: 4 785 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Ludi scaenici linguae latinae protestantum in Hungaria e saeculo XVII-XVIII. A könyv listaára: 5500 Ft. Leírás:
A kiemelkedő irodalom- és művelődéstörténeti jelentőségű forrásanyagot tartalmazó kötet azokból a XVII-XVIII. századi, latin nyelven előadott drámaszövegekből és programokból tartalmaz válogatást, melyeket a magyarországi protestáns zömmel evangélikus iskolákban különféle alkalmakra a diákok mutattak be. Ezek az előadások a nagy egyházi ünnepekhez, az iskolaév jeles napjaihoz vagy a tanév befejezéséhez kapcsolódtak.. Az 1615 és 1707 között keletkezett iskoladrámákat keletkezésük, illetve előadásuk időrendjében tartalmazza a gyűjtemény. Mai ismereteink szerint az egyik legrégibb drámaszövegünk Lackner Kristóf Cura regia című műve, melyet Sopron város tanácstermében, 1615-ben mutattak be. Jelentős része a humanista udvari életről, a humanista szellemű nevelés eszméiről szól. A református iskolai színjátszás első szövegemléke az 1637-ben, a gyulafehérvári fejedelmi udvarban bemutatott Schola triumphata című darab, melyet német szerzője, A. J. Heinrich a tanulmányait befejező ifjú Rákóczi György búcsúztatására írt. A gyűjteményben szereplő legkésőbb keletkezett darab Rezik Jánosnak, az eperjesi kollégium igazgatójának drámája (Pigritus scholarum hostis ad Caucasum deportatus) melyet a márciusi vizsgák alkalmából, a tanulási fegyelem megszilárdítása céljából adtak elő a diákok. A protestáns iskolai színjátszás jellegzetes vonása, hogy a bemutatott drámák témáját az antik és a nemzeti történelemből, valamint az Ó- és Újszövetségből merítették a szerzőik. A jelentős forrásanyagot a téma olyan kiváló szakemberei rendezték sajtó alá, mint Alszeghy Zsoltné, Lóránt István és Varga Imre. A 13 darabot és 5 programot tartalmazó gyűjteményt gazdag és jól használható jegyzetapparátus egészíti ki, a darabok végén ismertetve a mű adatait, a szerzőt, (színrevivőt) a darab forrását, előadását, illetve szövegkritikai megjegyzéseket, nyelvi és tárgyi magyarázatokat is adva a művek megértéséhez. A jegyzeteket és a bevezetést kivéve a művek kizárólag latin nyelven szerepelnek. A szöveg jelentős része kéziratos forrásból származik és nyomtatásban először jelenik meg. ISBN: 963-446-306-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 785 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 01:30
. Alszeghy Zsoltné: Ludi scaenici linguae latinae - Jelenlegi ára: 4 785 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése